Ворог штурмує Луганщину, обстрілює лінію фронту та південь України - зведення ОВА

Ворог штурмує Луганщину, обстрілює лінію фронту та південь України - зведення ОВА

Укрінформ
У Луганській області російські війська здійснюють спроби штурму Сєвєродонецька та Лисичанська, у Мар'їнці Донецької області ворог застосував запалювальні снаряди.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 8:00 26 травня.

На Луганщині внаслідок спроб штурму ворогом Сєвєродонецька та Лисичанська зруйновано науково-виробниче об'єднання "Імпульс", 11 багатоповерхівок у Сєвєродонецьку, 8 багатоповерхівок і приватних будинків, будинок культури і ЦНАП у Лисичанську, чотири будинки в Привіллі, по два будинки – у Новодружеську та Гірському. У Лисичанську троє людей загинули.

Читайте також: росіяни за добу обстріляли 41 населений пункт у зоні ООС, є загиблі та поранені

На Донеччині обстріли тривають по усій лінії фронту. За добу четверо людей загинули і 12 були поранені. У Мар'їнці росіяни застосували запалювальні снаряди, масштаби пожеж уточнюються. Продовжується евакуація населення із прифронтової зони.

Вчора обстрілу зазнав Миколаївський район Миколаївської області. Зокрема внаслідок обстрілів с. Солончаки Куцурубської громади пошкоджено чотири об'єкти соціальної та адміністративної інфраструктури. Поранена одна людина. 25 травня у другій половині дня внаслідок обстрілів смт Первомайське загинула людина. Внаслідок обстрілу с. Котляреве Шевченківської громади пошкоджено магазин та житловий будинок з господарчими будівлями. У Баштанському районі знову тривали обстріли території Широківської громади. Є пошкоджені і зруйновані житлові будинки. Потерпілих немає. Вдень і вночі ворог обстрілював Березнегуватську громаду. Одна людина загинула та ще одна поранена. Щодо руйнувань інформація уточнюєтся.

На Херсонщині стабільно напружена ситуація, загарбники обстрілюють не лише позиції Збройних сил України і сусідні регіони, а й тимчасово захоплені території. Критичною є ситуація у громадах, розташованих біля Снігурівки, Миколаєва і Дніпропетровської областей.

Читайте також: У Сєвєродонецьку і Лисичанську ворожі обстріли пошкодили десятки будинків

У Хмельницькій області вчора ввечері під час повітряної тривоги сили ППО збили російську ракету. Жертв та руйнувань немає.

У Дніпропетровській області вночі оголошувались повітряні тривоги. Опівночі війська рф обстріляли із артилерії Апостолівську громаду. Жертв немає. Сьогодні вранці в області знову оголошена поівтряна тривога.

У Харкові ніч минула з повітряними тривогами та поодинокими обстрілами, постраждалих немає. Упродовж доби по області зазнала ворожих обстрілів Балаклія Ізюмського району, 8 людей поранені, серед них одна дитина, двоє людей загинули. Також росіяни обстріляли Циркуни та Слобожанське Чугуївського району, двоє людей поранені.

Читайте також: Ворог намагається відновити наступ на Слов’янськ

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-