Литовські та українські правоохоронці спільно збирають докази злочинів росії

Литовські та українські правоохоронці спільно збирають докази злочинів росії

Фото
Укрінформ
Литовські правоохоронці приєднались до прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил у зборі доказів злочинів російської федерації в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, про це Спецпрокуратура повідомляє у Фейсбуці.

З 18 по 24 травня спецпрокурори провели спільні слідчі дії з фахівцями Департаменту розслідування злочинів у сфері організованої злочинності та корупції Генеральної прокуратури Литовської Республіки, Управління з розслідування тяжких злочинів та організованої злочинності Бюро кримінальної поліції Литви, а також відділу пошуку та нейтралізації вибухонебезпечних предметів підрозділу з антитерористичних операцій поліції Литви.

Українські і литовські спеціалісти оглянули об’єкти на сході Харківської області, які зазнали руйнувань та пошкоджень. Правоохоронці також опитали місцевих жителів.

Читайте також: ЄС, США та Британія створили групу, яка допомагатиме Україні розслідувати воєнні злочини

У лісосмузі поблизу села Мала Рогань вони оглянули ворожі окопи, зруйновану російську броньовану техніку і покинуті загарбниками укріплення. Серед розкиданого військовими рф "приладдя" знайдені важливі документи та інші докази вчинення злочинів росією.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС ухвалила нові правила діяльності європейського агентства Євроюст (Eurojust), які дозволяють цій установі накопичувати, опрацьовувати та зберігати свідчення й докази воєнних злочинів, скоєних в ході військового вторгнення російської федерації в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-