російські командири «злили» інвестиції путіна в армію - Міноборони Британії

російські командири «злили» інвестиції путіна в армію - Міноборони Британії

Укрінформ
Через нездатність об’єктивно спрогнозувати силу опору українських захисників, багато елітних російських підрозділів зазнали значних втрат на полі бою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

«Нездатність спрогнозувати опір українців і подальша самовпевненість російських командирів призвели до значних втрат у багатьох елітних підрозділах росії» - заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що неправильне задіяння сил вдв рф в Україні показує, як значні інвестиції путіна в збройні сили протягом останніх 15 років призвели до незбалансованості в армії рф.

Читайте також: ЗСУ знищили «елітний» підрозділ військ рф - мотострілецьку бригаду з Амурської області

Зазначається, що російські вдв були задіяні в Україні для виконання завдань, які краще підходили для важкої бронетехніки, і тому ці підрозділи зазнали значних втрат під час цієї кампанії.

Читайте також: Від елітної 58 армії росії не залишилось практично нічого – перехоплення СБУ

«Їхні неоднозначні показники відображають стратегічне неправильне управління цим потенціалом і нездатністю росії забезпечити перевагу в повітрі», - додали у відомстві.

Як повідомлялось, Збройні сили України з 24 лютого по 25 травня ліквідували близько 29 450 (+100) російських військових. Також українські захисники ліквідували ворожих танків 1305 (+3) одиниць, бойових броньованих машин - 3213 (+19), артилерійських систем - 606 (+0), РСЗВ - 201 (+0), засобів ППО - 93 (+0), літаків – 206 (+1), гелікоптерів – 170 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 491 (+11), крилатих ракет - 112 (+0), кораблів /катерів - 13 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 2217 (+5), спеціальної техніки - 44 (+1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-