У Придністров’ї знизили рівень «терористичної загрози» і передумали щодо мобілізації

У Придністров’ї знизили рівень «терористичної загрози» і передумали щодо мобілізації

Укрінформ
У невизнаному Придністров’ї понизили рівень "терористичної загрози" до жовтого і відмовилися від ідеї мобілізації.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Зрозумівши, що нагнітання паніки та імітація терористичної активності з боку України не дає бажаного результату, у Придністров’ї скасовано червоний рівень терористичної загрози, встановлено жовтий", – зауважили в командуванні.

Зазначається також, що розгублена від масових виїздів потенційних призовників з невизнаної республіки влада Придністров’я відмовилася від ідеї мобілізації.

З боку України відповідна ділянка кордону надійно захищена, здійснюється пильний та системний моніторинг ситуації.

Читайте також: росіяни не можуть відновити аеродром у Тирасполі – пропили техніку та апаратуру

За даними командування, ситуація на південних рубежах лінії зіткнення напружена, але контрольована. Противник продовжує вдосконалювати свої позиції в інженерному плані.

Зокрема, у Херсонській області вночі відбулася спроба захопити частину позицій українських захисників. Атака була відбита, противник відійшов на вихідні позиції. У результаті боїв один російський військовий ліквідований, двоє поранені.

У Миколаївській області під обстрілами перебували кілька територіальних громад, що межують із Херсонщиною. Ворог руйнує житлові будинки та інші господарчі будівлі, б’є по сільськогосподарських угіддях, нищить автомобілі. Інформація про постраждалих уточнюється, повідомили в ОК "Південь".

Читайте також: На півдні ворог продовжує укріплювати відступні рубежі

Як повідомлялося, раніше Головне управління розвідки Міноборони поінформувало, що росіяни штучно нагнітають ситуацію в Придністров'ї, щоб використовувати її як психологічну атаку проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-