На півдні ворог продовжує укріплювати відступні рубежі

На півдні ворог продовжує укріплювати відступні рубежі

Укрінформ
На Херсонщині та Миколаївщині ЗСУ продовжують боронити зайняті позиції, а ворог будує укріплення, в тому числі запасні відступні рубежі.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба оперативного командування «Південь», інформуючи про ситуацію станом на 12.00.

«Протягом ночі наші підрозділи на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті позиції. А ворог продовжує укріплення для себе в тому числі запасних відступних рубежів. Активних дій не веде, здійснює дистанційні обстріли наших позицій та населених пунктів з артилерійсько-мінометного озброєння», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, знов під обстріли потрапила Широківська громада, зруйновано житловий будинок, кілька господарчих будівель пошкоджено. Крім того, пізнього вечора по Миколаєву знов було завдано удар реактивними системами залпового вогню з використанням заборонених касетних снарядів. Влучивши в кілька приватних обійсть, понівечивши автівки та дахи, ворог заспокоївся. Постраждалих серед цивільного населення не було.

За інформацією пресслужби, на Херсонщині зберігається важка ситуація. Деякі села у критичному стані: пошкоджено кожне подвір’я, є ранені та загиблі.

У Білозерці через обстріл касетними снарядами зруйновано 10 будинків, загинули три людини, є поранені, обставини уточнюються.

У Бреславському і Каховському районах ситуація також напружена. Окупанти силою утримують людей, не даючи можливості евакуюватися, а на в’їзд в область не допускають гуманітарні вантажі, крім кримського напряму. Втім, звідти допомоги вкрай замало: не вистачає ліків, засобів гігієни, інших товарів першої необхідності.

В командуванні також зазначили, що корабельне угрупованні ворожих сил в північно-західній частині Чорного моря продовжує тримати блокаду судноплавства і нести загрозу ракетних ударів, вірогідність проведення будь-яких операцій навколо Зміїного та висадки десанту штормова погода дещо знизила, але загальна обстановка не виключає їх повністю.

В цілому обстановка на Бессарабському напрямку стабільно напружена, але контрольована силами оборони. На території Придністровського регіону Республіки Молдова значних переміщень особового складу та техніки не фіксується.

Читайте також: росіяни за добу обстріляли 49 населених пунктів у зоні ООС, загинули дев’ятеро людей

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 23 травня ліквідували близько 29 200 російських військових, що на 150 осіб більше порівняно з минулою добою. Також ЗСУ знищили танків 1293 (+8) одиниці, бойових броньованих машин ‒ 3166 (+25), артилерійських систем – 604 (+5), РСЗВ - 201 (+0), засобів ППО - 93 (+0), літаків – 204 (+0), гелікоптерів – 170 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 476 (+6), крилатих ракет - 110 (+3), кораблів / катерів - 13 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 2206 (+12), спеціальної техніки - 43 (+0). Найбільші втрати противника минулої доби спостерігалися на Бахмутському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-