Мародерами на ЧАЕС керував російський генерал поліції: Венедіктова розповіла нові деталі

Мародерами на ЧАЕС керував російський генерал поліції: Венедіктова розповіла нові деталі

Укрінформ
Правоохоронці викрили генерал-майора поліції російської федерації, який керував розграбуванням під час захоплення Чорнобильської атомної електростанції.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

«Мародерство на ЧАЕС - викрито генерал-майора поліції рф, який керував розграбуванням під час окупації. Це Олег Якушев, який під час окупації Чорнобильської АЕС виконував обов’язки старшого оперативної групи Федеральної служби військ Національної гвардії рф», - заявила Венедіктова.

За її словами, цей генерал-майор керував операцією з незаконного утримання АЕС під контролем військ країни-агресора. За його наказом з підприємства викрадено понад 2 тис. одиниць майна. Від станків, обладнання, інструментів та офісної техніки до меблів та одягу. Загарбники викрали із станції майна на більш ніж 26 млн грн.

Також вони повністю вивели із ладу Центральну аналітичну лабораторію, яка досліджувала радіоактивні відходи на різних етапах поводження, через це персонал не міг здійснювати контроль за ними, зазначила генпрокурор.

Венедіктова підкреслила, що прокурори Вишгородської окружної прокуратури Київської області спільно з Національною поліцією та СБУ зібрали достатньо доказів, щоб повідомити йому про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, веденні агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни.

«Якщо вам відома додаткова інформація про причетність підозрюваного до цих та інших воєнних злочинів - сповіщайте на наш єдиний доказовий хаб - https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75», - додала генпрокурора.

Читайте також: Перед тим, як покинути ЧАЕС, рашисти пограбували її - Крамаренко

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого по 31 березня всі об’єкти ДСП «Чорнобильська АЕС» та об’єкти у зоні відчуження були захоплені військовими підрозділами російської федерації. 31 березня загарбники залишили територію промислового майданчика ЧАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-