Замінований Україною елеватор та трибунал над «неонацистами» - нові фейки кремля

Замінований Україною елеватор та трибунал над «неонацистами» - нові фейки кремля

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України оприлюднив добірку дезінформацій, маніпуляцій та фейків, які російська пропаганда спродукувала станом на ранок 25 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Так, в міноборони рф заявили: «СБУ та ЗСУ з подачі заходу замінували елеватор під Дніпром та розмістили установки РСЗВ на зернокомбінаті в Луганській області, в той час, як понад 8,5 млн людей в Україні голодують, майже 23% дітей віком до п’яти років страждають від недоїдання, а гуманітарна обстановка у підконтрольних київській владі регіонах наближається до критичної». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Крім того, російські ЗМІ поширили інформацію про те, що «кілька країн дали згоду взяти участь у трибуналі над неонацистами, а сам трибунал пройде у кілька етапів, один із яких буде у Маріуполі». У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

ЗМІ рф також повідомили, що «літаки країн НАТО значно збільшили свою відкриту активність у безпосередній близькості до українських кордонів». На думку пропагандистів, «задіяння такого угруповання цілком схоже на підготовку операції вторгнення». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Читайте також: роспропаганда поширює фейк про «українське походження Дуди»

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запустили фактчек-бот для відстеження фейків. Завдяки йому можна розрізнити фейкові новини в соцмережах, у політиці, визначити неправдиві дані російських ЗМІ, спрямовані проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-