росія готується до довготривалої військової операції - Мотузяник

росія готується до довготривалої військової операції - Мотузяник

Укрінформ
Дії російської федерації свідчать про підготовку довготривалої військової операції на території України.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, повідомляє Укрінформ.

“Загалом дії російської армії говорять про те, що росія здійснює підготовку до ведення довготривалої військової операції”, - сказав Мотузяник.

Він наголосив, що ситуація на фронті надзвичайно складна. За його словами, найгарячіше зараз на Донецькому і Слов’янському напрямках.

“Окупанти фактично в цілодобовому режимі б’ють артилерією, авіацією, обстрілюють житлові квартали. Також росія зараз шукає певні нові рубежі, звідки і куди вона може завдавати ракетних та бомбових ударів. В тому числі і з території білорусі та Криму. Тому ці важкі бої, які тривають на сході країни, власне, і стануть підсумком цієї війни”, - сказав Мотузяник.

Читайте також: ЗСУ знищили 17 батальйонно-тактичних груп із 90, які росія задіяла у війні

За його словами, важкі бої точаться й на Лиманському напрямку.

“Там постійний вогневий вплив з боку російської артилерії та авіації, і також там вони не полишають спроб форсувати річку Сіверський Донець. Вона вже стала трагічною сторінкою для росії в цій операції Сєвєродонецьк - також дуже важка ситуація, тому що росіяни, власне, намагаються вже повністю знищити це місто. Так вони діяли в Маріуполі, так діють у Попасній. Вони там уже фактично з танків розстрілюють житлові квартали”, - сказав речник Міноборони.

Він нагадав, що завдання ворога — оточити наші війська в районі Сєвєродонецька та Лисичанська, блокувати трасу (Лисичанськ - Бахмут).

Читайте також: ЗСУ звільнили від російських військ 1016 населених пунктів

"Це їм може дозволити вийти на адміністративні кордони вже Луганської області. Але наші військовослужбовці там тримаються. Генштаб також прораховує всі ризики операції, щоб не допустити таких дій", - запевнив представник Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. На тимчасово окупованих територіях росіяни влаштували терор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-