ЗСУ знищили 17 батальйонно-тактичних груп із 90, які росія задіяла у війні

ЗСУ знищили 17 батальйонно-тактичних груп із 90, які росія задіяла у війні

Укрінформ
Станом на травень ЗСУ знищили 17 російських батальйонно-тактичних груп з 90, які були задіяні у війні з Україною.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, передає Укрінформ.

“Майже 170 тис. живої сили росія кинула на війну з Україною. Загалом було задіяно більше 90 батальйонно-тактичних груп, і, до речі, ще близько 30 росія може ввести в дію впродовж півтора або двох місяців. Тим не менш, ЗСУ активно нищать супротивника. Станом на кінець травня повністю знищено 17 російських батальйонно-тактичних груп”, - сказав Мотузяник.

Читайте також: ЗСУ за три місяці знищили 29350 російських військових та 205 літаків

Речник Міноборони зауважив, що зараз триває найактивніша фаза повномасштабної збройної агресії росії проти України. Втім, як нагадав Мотузяник, росія отримала стратегічну поразку на так званому першому етапі агресії, через що змушена була переглянути свої цілі.

Читайте також: путін не досяг своїх стратегічних цілей в Україні – генсек НАТО

“Зараз вони намагаються повністю взяти під контроль адмінкордони Донецької, Луганської, а також Херсонської областей. Вони намагаються оточити угруповання українських військ і забезпечити стійкий сухопутний коридор з тимчасово окупованою територією АР Крим. Ситуація зараз доволі непроста, але тим не менш це стратегічна поразка росії”, - зазначив Мотузяник.

Читайте також: Мотузяник: Основна мета ворога – оточити сили ОС і забезпечити сухопутний коридор до Криму

Він додав, що рф не може вести активні бойові дії на кількох напрямках.

"Ця війна показала, що росія не може вести активні бойові дії одночасно на стратегічних напрямках. Тобто, їм можуть вдаватися певні тактичні операції, але загальний стратегічний наступ був провалений", - наголосив речник Міноборони.

Читайте також: Ворог йде ва-банк: для захоплення Луганщини – кидає фактично усі сили

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. На тимчасово окупованих територіях росіяни влаштували терор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-