Попри локальні успіхи на сході росії буде складно просунутися вглиб України – Міноборони Британії

Попри локальні успіхи на сході росії буде складно просунутися вглиб України – Міноборони Британії

Укрінформ
Українські військові чинять потужний опір армії рф, обороняючи свої позиції в Донецькій і Луганській областях, водночас росія досягла деяких локальних успіхів, хоча її просування на захід може створити труднощі з постачанням армії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твітері.

"росія посилила інтенсивність своїх операцій на Донбасі, намагаючись оточити Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне. Наразі північну та південну осі цієї операції розділяють приблизно 25 км території, яку контролює Україна. Українські сили чинять потужний опір із зайнятих вигідних позицій оборони. Штаб Операції об’єднаних сил України зберігає ефективне командування та контроль над цим фронтом", – заявили у відомстві.

Читайте також: Зеленський: Ніхто не руйнував Донбас так, як це зараз роблять російські військові

Зазначається, що росіяни досягли деяких невеликих локальних успіхів, частково завдяки використанню артилерійських підрозділів.

За даними британського міністерства, захоплення росією Сєвєродонецької "кишені" призведе до окупації всієї Луганської області. Водночас у відомстві додали: "Якщо лінія фронту на Донбасі просуватиметеся далі на захід, це розширить лінії зв’язку росії і, ймовірно, її сили зіткнуться з подальшими труднощами з матеріально-технічним забезпеченням".

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабне російське військове вторгнення. Збройні сили України і Сили територіальної оборони мужньо дають відсіч російським загарбникам і завдають їм величезних втрат. США, ЄС та інші країни запровадили і продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-