Єрмак у Давосі перелічив ознаки геноциду українців з боку росії

Єрмак у Давосі перелічив ознаки геноциду українців з боку росії

Укрінформ
Військові рф убивають українців тому, що вони - українці, використовуючи перелік ознак геноциду як джерело натхнення, а не попередження про покарання.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на відкритті Russian War Crimes у межах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє Укрінформ.

«російські солдати вбивають українців тому, що вони – українці. російська армія руйнує Україну, бо це – Україна. Саме в цьому полягає мета й сенс цього вторгнення. Схоже, перелік ознак геноциду з грудневої Конвенції ООН 1948 року російські злочинці в погонах використовують як джерело натхнення, а не попередження про покарання», - заявив він.

Єрмак зазначив, що у Конвенції про геноцид, крім убивств, катувань та каліцтв за ознакою приналежності до певної групи, є такі пункти, як скорочення та запобігання народженню дітей.

Читайте також: Євросоюз розширить групу з розслідування російських воєнних злочинів в Україні

У цьому зв’язку він нагадав, про знищення росіянами пологового будинку в Маріуполі, додавши, вже десятки пологових зруйновані по всій Україні, а ще є тисячі пошкоджених лікарень, шкіл і садочків.

Очільник ОП також зауважив, що серед ознак геноциду є насильницька передача дітей іншим групам. Зокрема, за даними російських джерел, станом на 21 травня держава-терорист депортувала на свою територію понад 232 тисячі дітей, більш як дві тисячі з них – або сироти, або розлучені з батьками.

«Геноцид – один із найогидніших злочинів, відомих людству. Він ставить собі на службу і патологічних садистів, і легковірних дурнів, і спраглих до величі нікчем. Та найгірше, що його завжди підтримує мовчазний народ, який до втрати людяності боїться власного тирана», - зауважив Єрмак.

Керівник ОП переконаний, що віднині «воєнний злочин – друге ім'я росії».

Читайте також: Зеленський закликає світ чинити опір рф, а не чекати застосування нею ядерної зброї

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці зареєстрували 18 477 злочинів щодо вторгнення рф в Україну.

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан оголосив 17 травня про відправлення в Україну для розслідування злочинів, скоєних під час російського вторгнення, групи з 42 слідчих та експертів, що є найбільшою місією за кількістю персоналу, яка коли-небудь відряджалася на місця.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабне російське воєнне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-