Є ймовірність активізації росіян на Слов'янському напрямку – Міноборони

Є ймовірність активізації росіян на Слов'янському напрямку – Міноборони

Укрінформ
Через підсилення угруповання ворога з території бєлгородської області існує ймовірність більшої активізації російських загарбників на Слов'янському напрямку.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

«Основною метою противника залишається спроба оточити угруповання Об’єднаних сил, встановити повний контроль над Донецькою, Луганською і Херсонською областями та забезпечити стійкість сухопутного коридору з окупованим Кримом. На сході України активність бойових дій не знижувалася з початку широкомасштабної війни росії проти України, на відміну від інших стратегічних напрямків, де були оперативні паузи чи затишшя. Внаслідок підсилення угруповання ворога з території Бєлгородської області, яке також відбувається постійно, існує ймовірність активізації російських окупантів на Слов'янському напрямку», - зазначив Мотузяник.

Доповідаючи оперативну інформацію щодо російського вторгнення в Україну, він акцентував, зокрема, на бойових діях у Донецькому оперативному районі.

«На Слов’янському напрямку українські війська ведуть бої з угрупованням ворога, що веде активні наступальні дії в районі с. Довгеньке, здійснює артилерійські нальоти у районах Вірнопілля та Дібрівного, веде повітряну розвідку. росіяни намагаються оточити підрозділи Об’єднаних сил у районах Сєверодонецька і Лисичанська та вийти на адміністративний кордон Луганської області. Противник наступає в напрямку Сєверодонецька, ворожа атака в районі с. Метьолкіне була відбита нашими військами, противник відступив. Водночас ворог не залишає спроб форсувати р. Сіверський Донець, з цією метою шукає місця для переправи та накопичує техніку понтонно-мостового парку», - сказав Мотузяник.

За його словами, на Бахмутському напрямку українські захисники відбивають наступальні дії противника, який за підтримки авіації намагається прорвати оборону наших військ у районах Тошківка, Комишуваха, Ниркове, Василівка, Нова Камʼянка та Миронівський. Наразі там йдуть важкі бої.

Мотузяник додав, що для розвитку успіху противник тримає в готовності підрозділи другого ешелону та загальновійськові резерви, включно із тактичними ракетними комплексами «Точка-У».

Читайте також: На півдні ворог продовжує укріплювати відступні рубежі

Як повідомляв Укрінформ, на сході України росія застосовує тактику «випаленої землі», нищить територію авіацією і артилерією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-