У Раді сподіваються на кардинальний злам у війні впродовж трьох місяців

У Раді сподіваються на кардинальний злам у війні впродовж трьох місяців

Укрінформ
Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський пояснив, що воєнний стан було продовжено майже на три місяці, бо за цей час у зоні ведення бойових дій на всіх напрямках може відбутися кардинальний злам на користь України.

Про це він заявив під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Навряд за місяць ми зможемо звільнити наші тимчасово окуповані території… Тому було ухвалено рішення затвердити черговий термін дії правового режиму воєнного стану саме на три місяці. Будемо сподіватися, що цього вистачатиме, щоб у зоні ведення бойових дій по всіх напрямках відбувся кардинальний злам і Збройні сили України звільняли наші території від ворога. Це було головною метою та аргументацією запровадження воєнного стану саме на такий тривалий термін. Закон це допускає, міжнародні норми це допускають», - зазначив Веніславський.

Читайте також: Рада продовжила воєнний стан і мобілізацію до 23 серпня

Він розповів, що згідно із законом «Про правовий режим воєнного стану», Загальною декларацією прав людини, Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, країна, яка допускає відступ від прав, свобод людини і громадянина, що закріплені цими стандартами, щоразу зобов’язана інформувати про це всіх учасників Організації Об’єднаних Націй через Генерального секретаря.

Читайте також: Не варто сподіватися скасування загальної мобілізації до завершення війни – депутат

Відповідно Україна вже тричі повідомляла ООН про те, що у зв’язку з повномасштабною неспровокованою агресією російською федерацією, доводиться вводити правовий режим воєнного стану, в умовах якого є низка обмежень конституційних прав та свобод, закріплених Конституцією України, міжнародними актами у сфері прав людини.

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 травня затвердила указ Президента про продовження режиму дії воєнного стану в Україні до 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-