росія проводить розконсервацію радянської зброї – Веніславський

росія проводить розконсервацію радянської зброї – Веніславський

Укрінформ
російська федерація проводить розконсервацію старих радянських зразків озброєння та намагається перекидати сформовані військові резерви до лінії зіткнення на сході України.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ, посилаючись на дані Головного управління розвідки України.

«Головне управління розвідки сьогодні (23 травня – ред.) на зустрічі з членами комітетів інформувало нас про те, що росія розконсервовує старі радянські зразки озброєння: танки броньовані машини, БТР, артилерію, реактивні системи залпового вогню. Також російська федерація намагається сформувати резерви, перекидає їх безпосередньо до лінії зіткнення на сході України через ростовську область, тимчасово окуповані райони Луганської та Донецької областей, щоб максимально зосередитися на головних напрямках ударів», – зазначив народний депутат.

За його словами, головні напрямки ворожих ударів практично не змінилися упродовж останніх трьох тижнів. Веніславський уточнив, що йдеться про спроби оточити угрупування українських Об’єднаних сил у районі міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ на Луганщині, а також у районі Бахмута і Соледара на Донеччині.

Він запевнив, що українські військові усвідомлюють наміри ворога та всіляко цьому протидіють.

Читайте також: Веніславський: У ворога залишається короткострокова мета - сухопутний коридор з Кримом

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. На тимчасово окупованих територіях росіяни влаштували терор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-