Зеленський сказав, скільки захисників зараз воюють за Україну

Зеленський сказав, скільки захисників зараз воюють за Україну

Укрінформ
Сьогодні нам потрібна армія не 250 тисяч. Наразі ми маємо 700 тисяч і бачимо результат роботи такої армії.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю з нагоди третьої річниці інавгурації в ефірі Національного інформаційного марафону «UAразом», повідомляє Укрінформ.

«З точки зору обсягу тих сил, що задіяла росія для нападу – використовуючи абсолютно все, навіть резерви, використовуючи тиху мобілізацію, не оголошуючи війну, багато військ зосередивши і в Криму, і в білорусі – це був великий об’єм. Я думаю, з таким об’ємом сил жодна країна Європи не впоралася б. Аналітики підкреслювали, що якщо буде повномасштабне вторгнення, то Україна не буде готова, росіяни зможуть захопити все за 2-3 дні. Зрозуміло, що ми в 28 разів менше по території, ми не можемо зосередити сили, наприклад, навколо Києва, бо треба розтягувати і ППО, і танки, й іншу техніку по всій території. Нам потрібна армія не 250 тисяч, і навіть плюс 100 тисяч, що ми планували з наступного року, не могли б зупинити ворога. Сьогодні це 700 тисяч, і ви бачите результат роботи 700-тисячної армії», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Вийти без зайвих втрат на лінію, яка була до 24 лютого - вже перемога

Він сказав і про можливості мати потужнішу ППО, яка захистила б небо України. «В країнах НАТО є відповідна зброя, є ППО, спроможні захистити небо від тих перших ракетних ударів, через які ми багато втратили і в ППО, і в техніці на початку війни. Я вважаю що ми були непогано підготовленими, росіяни не знали про багато речей. І потім вони все це отримали», - додав Президент.

Читайте також: Зеленський: Україна не програє війну, бо відстоює свою незалежність

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-