Боррель закликав покарати російських окупантів та ґвалтівників

Боррель закликав покарати російських окупантів та ґвалтівників

Укрінформ
Жозеп Боррель упевнений, що необхідно притягти до відповідальності російських окупантів, які чинили насильство в Україні.

Про це високий представник ЄС написав у своєму твіттері, передає Укрінформ.

"Зі звільнених регіонів України надходять повідомлення про немислимі злочини. Сексуальне насильство як засіб боротьби з жінками та дітьми серед звірств, скоєних російськими військами. Винні мають бути притягнуті до відповідальності", - заявив Боррель.

Читайте також: Американський історик: Світ має розуміти, що росія - це фашистська держава

Він повідомив, що Євросоюз працюватиме над тим, щоб викорінити такі випадки у майбутньому.

Читайте також: Воєнні злочини: ідентифікували загарбника, який ґвалтував жінок на Київщині

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

У звільнених від російських окупантів селах та містах України зафіксовано масові випадки насильства російськими військовими.

Читайте також: Сексуальні злочини росіян: на Київщині виявили 13 потерпілих

Зокрема, після втечі окупантів із Київської області світ побачив результати їхнього звірства, жертвами якого стали сотні людей. У Бучі, Ірпені та по Житомирській трасі були виявлені тіла закатованих, зґвалтованих та вбитих росіянами мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-