ЗСУ у дитячій поліклініці та замінований неонацистами міст: ЦПД оприлюднив російські фейки

ЗСУ у дитячій поліклініці та замінований неонацистами міст: ЦПД оприлюднив російські фейки

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони оприлюднив добірку фейків і маніпуляцій, які кремлівська пропаганда спродукувала 20 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, ряд російських медіа назвали "фейком" повідомлення агентства Reuters про те, що влада США планує передати Україні сучасні протикорабельні ракети «Гарпун» і Naval Strike Missile, аргументуючи це тим, що США поки не схвалювали рішення про постачання Україні цього озброєння. Однак це маніпуляція, наголошують у ЦПД.

Водночас міноборони рф поширило фейк, що «у Краматорську Донецької області в дитячій поліклініці обладнаний опорний пункт ЗСУ, підходи до будівлі заміновані, а в підвальних приміщеннях утримуються персонал поліклініки та тяжкохворі діти, у тому числі онкохворі та інсулінозалежні».

Читайте також: У Сухопутних військах пояснили, для чого рф поширює фейки про мінування у Придністров’ї

Це ж відомство повідомило, що «поблизу села Шестовиця Чернігівської області українські неонацисти замінували автомобільний міст через річку Десну, який планують підірвати та цинічно звинуватити зс росії у невибіркових ударах по важливих об’єктах цивільної інфраструктури». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Як повідомляв Укрінформ, для виправдання військових невдач російські пропагандисти змінюють риторику та пояснюють «стратегічним задумом» відмову від просування російських військ углиб території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-