Шмигаль: У квітні експортували товарів на $2,7 мільярда – вдвічі менше, ніж рік тому

Шмигаль: У квітні експортували товарів на $2,7 мільярда – вдвічі менше, ніж рік тому

Укрінформ
Загальна вартість товарів, які у квітні експортувались із України, склала 2,7 млрд доларів, що удвічі менше, ніж у квітні минулого року.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні Кабінету Міністрів, передає Укрінформ.

"За оперативними даними Держмитслужби, загальна вартість товарів, які у квітні експортувались із України, склала 2,7 млрд доларів. У квітні 2021 року ми експортували на 5,4 млрд доларів, тобто удвічі більше", - зауважив Шмигаль.

За його словами, уряд щодня працює над розширенням пропускної здатності нашого західного кордону.

Читайте також: Україна і Британія підписали угоду про скасування ввізних мит і тарифних квот

"Сьогодні затвердимо склад делегації та розпочнемо перемовини з Європейським Союзом щодо укладення угоди про вантажні автомобільні перевезення між Україною та ЄС. Це означатиме максимально можливу лібералізацію в цьому питанні та в питанні доступу до європейських портів", - зазначив Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, 17 травня Комітет Європейського парламенту з міжнародної торгівлі схвалив призупинення ввізних мит ЄС на українську продукцію на рік для підтримки економіки України. Європарламент підтримав документ 19 травня.

Читайте також: Призупинення Євросоюзом мит «підштовхне» експорт продукції - Мінагрополітики

ЄС є найбільшим торговельним партнером України, товарообіг з яким у 2021 році становив понад 40% зовнішньої торгівлі країни. У свою чергу, Україна є 15-им найбільшим торговельним партнером ЄС.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-