Малоймовірно, що путін використає ядерну зброю - генерал США

Малоймовірно, що путін використає ядерну зброю - генерал США

Укрінформ
Колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес вважає, що використання путіним ядерної зброї малоймовірно.

Про це Годжес заявив в інтервʼю Голосу Америки, передає Укрінформ.

На його думку, «навколо путіна є люди, які думають, що життя після путіна існує. Тому, гадаю, використання ядерної зброї малоймовірно», - зазначив Годжес.

«Але він не здасться просто так, він не скаже: «Я був неправий, тому я піду», - додав генерал.

«росію треба перемогти на полі бою, потрібно розбити російські сили на полі бою. Саме тому не можна гальмувати у наданні Україні допомоги і ресурсів, які їй потрібні», - наголосив Годжес.

Читайте також: До кінця літа сили рф занепадуть і Україна може почати їх витісняти «до лінії 23 лютого» – Годжес

Як повідомляв Укрінформ, російські високопосадовці неодноразово заявляли про ймовірність застосування росією ядерної зброї у війні проти України. Зокрема глава мзс рф сергій лавров заявив, що ризик ядерної війни є "реальним" і що таку небезпеку не можна недооцінювати.

Президент України Володимир Зеленський припустив, що ядерний шантаж рф походить від відчуття москвою почуття безкарності та невіри в те, що міжнародне співтовариство здатне притягнути до відповідальності за військові злочини тих, хто прикривається силою ядерної держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-