У РНБО пояснили, для чого роспропаганда вживає термін «малоросія»

У РНБО пояснили, для чого роспропаганда вживає термін «малоросія»

Укрінформ
Такі терміни як – «галіція», «малоросія», «новоросія», «таврійська республіка» – роспропаганда використовує, намагаючись поділити Україну на частини.

Про це інформує у Фейсбуці Центр протидії дезінформації при РНБО України, передає Укрінформ.

«галіція», «малоросія», «новоросія», «таврійська республіка» – ці терміни використовує роспропаганда, намагаючись поділити Україну на частини. Правильно вживати – Україна. Також правильно використовувати назви історико-етнографічних регіонів України, наприклад, Буковина, Волинь, Полісся тощо», - поінформували у ЦПД при РНБО.

Читайте також: Ворог видихається: міняє риторику, лякає неіснуючою «Задирою»

Зазначається, що кремлівські ЗМІ та депутати госдуми рф просувають ідеї поділу України на окремі частини зі своїми правами.

«Згідно з Конституцією, Україна – унітарна, отже єдина цілісна держава, територія якої поділяється на адміністративно-територіальні одиниці, що не мають статусу державних утворень і не володіють суверенними правами», - повідомили в установі.

Як повідомлялося, Апарат РНБО України розробив глосарій, який рекомендовано використовувати органам державної та місцевої влади, аби протистояти російським наративам в інформаційному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-