Вода розмиває могили у дворах Маріуполя, хвороби можуть забрати тисячі життів – мер

Вода розмиває могили у дворах Маріуполя, хвороби можуть забрати тисячі життів – мер

Укрінформ
У заблокованому Маріуполі вода розмиває могили у дворах житлових будинків, і це є складовою епідемічної проблеми.

Про це Маріупольський міський голова Вадим Бойченко повідомив на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Сьогодні у Маріуполі окупаційна влада ... намагається під’єднати будинки до водопостачання, не розуміючи, що це цілісна система, яка має працювати з водовідведенням. І ця вода пішла річкою по нашому місту. На жаль, вона наробила тільки лиха. Тому що в хаотичному порядку і наші мешканці, і терористична організація «ДНР» ховали вбитих наших людей, і вода розмивала ці могили. І на жаль, це теж є складовою цієї епідемічної проблеми», - сказав Бойченко.

Читайте також: Сім’ї захисників Маріуполя просять Туреччину сприяти збереженню життів їхніх рідних

Він додав, що це також є складовою екологічної проблеми, «бо вся ця брудна вода і каналізаційні стоки рухаються в бік річок та моря, і тому влітку буде велика проблема».

Бойченко ще раз наголосив на гуманітарній проблемі у Маріуполі. Зокрема, у місті недостатньо їжі, немає питної води, енергопостачання, умов для лікування людей, ліків. А до цього додається інша дуже важлива складова, яка вже має ознаки великої проблеми - епідемічна та інфекційна.

«Ми вже стоїмо на порозі літа, яке потребує більше води. А до цього ще додається водовідведення, те, що не працює каналізація. І ми маємо розуміти, що у Маріуполі залишається більш як 100 тисяч населення, і це є проблемою… Вже і ООН зробила такі висновки, що тут можуть бути і спалахи холери, і дизентерії, й інших інфекційних захворювань, і це, на жаль, може забрати тисячі життів», - сказав Бойченко.

Тому, за його словами, потрібна повномасштабна евакуація з міста.

Читайте також: Світ має дізнатися правду: у Києві презентували фільм «Маріуполь. Хроніки пекла»

«Ми наголошуємо і просимо створити умови для евакуації», - заявив міський голова.

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-