Через війну росії в Україні голод поширився ще на 40 мільйонів людей по всьому світу - Блінкен

Через війну росії в Україні голод поширився ще на 40 мільйонів людей по всьому світу - Блінкен

Укрінформ
Збройна агресія, яку розв’язала росія проти України, заблокувавши поставки життєво важливого продовольства від українських виробників в інші країни, перетворила ще 40 мільйонів людей на тих, хто потерпає від голоду в різних регіонах світу.

Про це заявив у середу в Нью-Йорку, в кулуарах ООН, держсекретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Коли йдеться про ризики продовольчій безпеці, в багатьох місцях існувала загрозлива ситуація. Вона різко загострилося через агресію росії проти України, що збільшило на 40 млн кількість людей, які відчувають нестачу продовольства», – зауважив держсекретар США.

Читайте також: Бербок: путін використовує голод, щоб вимагати вірності

Глава Держдепартаменту Сполучених Штатів прибув до Нью-Йорка, щоб очолити ініціативу щодо посилення продовольчої безпеки. За його словами, міністри багатьох країн розглянуть конкретні кроки, які можна зробити для розв’язання проблем у цій сфері й допомогти людям, які потребують підтримки по всьому світу.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в ООН розпочинаються Дні дії задля глобальної продовольчої безпеки. Впродовж 18-19 травня в Нью-Йорку мають відбутися міністерські зустрічі на рівні глав зовнішньополітичних відомств. Ініціативу очолюють Сполучені Штати, які головують у травні в Раді Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-