Неїжпапа зустрівся з конгресвумен Спартц – говорили про блокування росією суден і потреби ВМС України

Неїжпапа зустрівся з конгресвумен Спартц – говорили про блокування росією суден і потреби ВМС України

Укрінформ
Командувач Військово-морських сил ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа під час зустрічі із членом Палати представників США Вікторією Спартц наголосив, що блокування росією цивільних суден в українських портах може призвести до гуманітарної катастрофи світового масштабу та голоду у країнах Африки.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у Фейсбуці.

Під час зустрічі із конгресвумен Неїжпапа підкреслив, що, попри гучні заяви ворога з перших днів війни про знищення української системи протиповітряної оборони та ВМС, цього так і не сталося.

Він наголосив, що "українська вітчизняна ППО діє, Військово-морські сили - теж, у чому російські загарбники мали змогу наочно переконатися, і неодноразово".

Українські військові моряки, морські піхотинці та авіація виконують бойові завдання та дають відсіч російському агресору в різних регіонах країни: від Маріуполя до Болграда.

Окремо командувач ВМС акцентував увагу конгресвумен на важливих гуманітарних складових, зокрема в контексті сприяння вирішенню питань щодо звільнення з полону українських морських піхотинців, соціальної та психологічної допомоги членам їхніх сімей та нарощування спроможностей щодо взяття під контроль північно-західної частини Чорного моря і відновлення цивільного судноплавства.

Читайте також: Зеленський присвоїв командувачу ВМС Неїжпапі звання віцеадмірала

Щодо відновлення судноплавства Неїжпаба висловив переконання, що цим питанням серйозно має зайнятися й міжнародна гуманітарна місія.

Командувач ВМС наголосив, що вихід з українських портів цивільних суден блокується з боку росіян. Це може призвести до гуманітарної катастрофи світового масштабу та голоду в країнах Африканського континенту. Адже Україна входить до п’ятірки найбільших у світі експортерів зернових культур.

Зі свого боку Спартц запевнила, що американські законодавці та урядовці продовжуватимуть робити все можливе для збільшення обсягів надання допомоги Україні, яка хоробро протистоїть російській агресії з метою захисту своєї територіальної цілісності та недопущення дестабілізації обстановки на всьому Європейському континенті.

Читайте також: Конгресмени США відвідали Київ та звільнені околиці столиці

Конгресвумен заявила, що мета її візиту - дізнатися про реальні потреби ВМС України і доповісти про це у Конгресі. За словами Спартц, допомога Україні - це те питання, яке всіх об’єднує, - і демократів, і республіканців, і не лише американців, а і європейців. Україна - хоробра країна, підкреслила вона.

"Ваші воїни нас надихають! Так, дехто брав під сумнів, чи здатне українське військо впоратися з російською навалою. Але особисто я в цьому не сумнівалась ніколи. Я дякую вам за вашу хоробрість! З такою силою духу та завдяки нашій підтримці ви обов’язково переможете", - наголосила Спартц.

Як повідомлялося, Спартц була присутня на підписанні Президентом США Джозефом Байденом закону про лендліз для України. Вона є першою етнічною українкою, обраною до Конгресу Сполучених Штатів Америки.

15 травня конгресвумен перебувала з візитом у Дніпрі.

Фото: ФБ Ганни Маляр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-