Конгресмени США відвідали Київ та звільнені околиці столиці

Конгресмени США відвідали Київ та звільнені околиці столиці

Укрінформ
Республіканські сенатор Стів Дейнс та членкиня Палати представників Вікторія Спартц відвідали Київ та околиці української столиці після звільнення міст від російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Вони стали першими американськими чиновниками, які здійснили візит до України з початку вторгнення російських військ 24 лютого.

«Ніщо не може замінити фактично бути тут, побачити це на власні очі, провести час із людьми та лідерами тут, в Україні, які жахливо постраждали від цієї війни», – сказав Дейнс.

Читайте також: Президенти Польщі та країн Балтії: Світові лідери мають поїхати до Бородянки

За його словами, було важливо, щоб американські обранці продемонстрували солідарність із українцями.

Зазначається, що Дейнс і Спартц були запрошені українською владою. Повідомляється, що американські законодавці крім Києва відвідали Бучу й Бородянку.

Дейнс і Спарц також закликали Сполучені Штати повернути своїх дипломатів в Україну, як це зробили деякі європейські держави.

Читайте також: Керівники парламентів Чехії та Польщі відвідали визволені міста на Київщині

«Я сподіваюся, що наш візит спонукатиме більше американських офіційних осіб та лідерів приїхати, підтримати народ України», – сказав Стів Дейнс.

Своєю чергою, Вікторія Спарц додала, що важливо показати підтримку і турботу Україні.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Daniel Berehulak for The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-