Конгресвумен, яка була на підписанні ленд-лізу, приїхала в Дніпро

Конгресвумен, яка була на підписанні ленд-лізу, приїхала в Дніпро

Фото
Укрінформ
До Дніпра приїхала Вікторія Спартц, яка була присутня на підписанні Президентом Байденом ленд-лізу для України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Ще 9 травня вона була присутня на підписанні Президентом Байденом ленд-лізу для України. А вже вчора приїхала до Дніпра у гості”, - пише Філатов.

Він нагадав, що вона – перша та єдина в США член Конгресу, родом з України.

«Все буде добре, коли такі друзі завжди поруч», - наголосив мер Дніпра.

Член Палати представників США Вікторія Спартц та сенатор Стів Дейнс, обидва республіканці, вже відвідували Україну у квітні на запрошення українського уряду. Депутати відвідали Бучу, місто неподалік столиці, де сотні тіл було знайдено на вулиці після відступу російських військ.

Читайте також: Конгресмени США відвідали Київ та звільнені околиці столиці

Це був перший офіційний візит до України високопосадовців американських політиків з моменту початку російського вторгнення.

Вікторія Спартц родом із містечка Носівка Чернігівської області. За інформацією ЗМІ, бабуся і дідусь нового конгресмена досі живуть у Носівці, влітку 2019 року Спартц навіть приїжджала їх відвідувати.

Вікторія закінчила школу у Чернігові, а вищу економічну освіту здобула у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана.

Незабаром після закінчення навчання Вікторія поїхала до США, вийшовши в 2000 році заміж за американця Джейсона Спартца — великого фермера-землевласника зі штату Індіана. Як писали американські видання, з майбутнім чоловіком українка познайомилася у Європі – вони разом їхали потягом. 2006 року українська емігрантка отримала громадянство США.

Як пише видання Farm World, станом на весну 2020 року пара Спартц володіла сільгоспугіддями площею близько 3 тис. акрів (близько 1,2 тис. га), де вони вирощували переважно сою та пшеницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-