Бої та бомбардування: ворог намагається наступати на сході

Бої та бомбардування: ворог намагається наступати на сході

Дані Генштабу
Укрінформ
На Донецькому напрямку армія російської федерації намагається вести наступальні дії уздовж всієї лінії зіткнення та завдає ракетно-бомбових ударів із літаків Су-35.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 18.00 17 травня противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Ворог продовжив завдавати ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Львівській, Чернігівській та Сумській областях.

“На Донецькому напрямку угруповання противника намагається вести наступальні дії уздовж усієї лінії зіткнення, обстрілює населені пункти з артилерії. У районах Бахмута, Клинового, Соледара та Вовчоярівки противник завдав ракетно-бомбових ударів із літаків Су-35. Також ворог вів повітряну розвідку із застосуванням БпЛА“Орлан-10”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Донеччині ворог завдав авіаудару по заводу Knauf

З метою недопущення перекидання Збройних сил України на Сіверському напрямку командування російської армії продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей підрозділи зі складу Східного військового округу. З території російської федерації ворог обстрілює населені пункти Сумської та Чернігівської областей.

На Харківському напрямку підрозділи противника основні зусилля зосереджують на утриманні займаних позицій та недопущенні просування ЗСУ до державного кордону України. Ворог здійснив артилерійські обстріли українських військ.

На Слов’янському напрямку російська армія здійснює перегрупування та доукомплектування військ і накопичення запасів з метою підготовки до наступу у напрямку на Слов’янськ. Ворог намагався покращити тактичне положення в районі населеного пункту Довгеньке, успіху не мав.

На Сєвєродонецькому напрямку за підтримки артилерії російські війська намагаються вести наступ у напрямку населених пунктів Боровеньки та Сєверодонецьк.

Читайте також: У Бахмуті російська ракета влучила у п’ятиповерхівку, загинула людина

На Бахмутському напрямку противник намагався прорвати оборону ЗСУ, успіху не мав, відійшов.

На Авдіївському напрямку ворог проводив штурмові дії з метою взяття під контроль ділянки дороги Новобахмутівка - Новоселівка Друга, успіху не мав.

На Курахівському напрямку, за підтримки вогню артилерії та авіації, веде наступ на населений пункт Новомихайлівка, бої тривають.

Підрозділи армії російської федерації здійснили невдалу спробу наступу у напрямку населеного пункту Мар’їнка.

У Маріуполі ворог основні зусилля зосереджував на блокуванні українських підрозділів в районі заводу “Азовсталь”.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів. З метою сковування ЗСУ обстрілював із застосуванням ствольної артилерії та мінометів. Одночасно противник здійснює інженерне обладнання другої лінії оборони.

Читайте також: Ворог намагається пробитися до адмінкордону Луганщини - до ЗСУ йде підкріплення

На Південнобузькому напрямку армія рф активних бойових дій не проводила. Фіксувалися обстріли наших підрозділів з мінометів та ствольної артилерії. росіяни продовжують інженерні роботи з дообладнання другої лінії оборони залізобетонними конструкціями.

За інформацією, Генштабу на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в положенні та стані військ противника не зафіксовано.

Підрозділи збройних сил білорусі продовжують виконувати завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях.

У зс білорусі тривають заходи другого етапу перевірки бойової готовності. У рамках заходів на одному з полігонів відзначено тренування у наведенні понтонної переправи та форсуванні водної перешкоди.

Також зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з білорусі по об’єктах інфраструктури на території України.

Читайте також: росія вивела в Чорне море 7 десантних і 4 ракетні кораблі

У Генштабі зазначають, що корабельні угруповання російської армії в акваторії Чорного та Азовського морів виконують завдання щодо ізоляції районів бойових дій та блокування цивільного судноплавства.

На тимчасово окупованій території Криму тривають заходи відновлення боєздатності російських підрозділів, що зазнали значних втрат. Так, за наявною інформацією, на окремих полігонах півострова заплановано проведення бойового злагодження підрозділів 126-ї окремої бригади берегової оборони та 810-ї окремої бригади морської піхоти.

“Сили оборони України завдають ворогу втрат на всіх напрямках та готові до будь-яких змін оперативної обстановки”, - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 17 травня ліквідували уже близько 27 тисяч 900 (+200) російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-