Ворог намагається пробитися до адмінкордону Луганщини - до ЗСУ йде підкріплення

Ворог намагається пробитися до адмінкордону Луганщини - до ЗСУ йде підкріплення

Укрінформ
Луганська область сьогодні – це основний форпост зі стримування російської армади, тож боротьба тут дуже серйозна.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у телеефірі, відео якого опублікував у Телеграмі.

«У нас є посилення, тому що ми бачимо, що Луганська область якраз і є таким же форпостом, як був і Маріуполь. Тому що для російської армії вийти на адміністративні кордони Луганської області та захопити Сєверодонецьк та усі міста, це буде хоч якась, але перемога, хоч щось можна буде продавати своєму народу», - сказав керівник області.

Читайте також: На Луганщині горять цілі вулиці, ворожі обстріли не припиняються

Він пояснив, що поки що Луганська область тримається, вона стримує величезну кількість військ ворога, не дає їм виконати поставлені завдання. «Поки ми їх тримаємо на Луганщині, наші війська на Харківщині можуть виконувати завдання, на Донеччині можуть більше вибудовувати лінію оборони тощо. Тобто зараз Луганська область – це основний такий форпост зі стримування російської армади», - підкреслив Гайдай.

Він також зазначив, що Донецьку область російські війська не пройдуть ні за день, ні за два, ні за тиждень, ні за місяць, "тобто це дуже важкий форпост".

Читайте також: Унаслідок ворожих обстрілів на Луганщині 10 людей загинули, троє поранені

«А Луганська область – там залишилася невелика територія, тому для них це якраз ласий шматочок, хоч щось показати, хоч якусь перемогу. Звичайно, наші хлопці стоятимуть до останнього, плюс підходить підкріплення, тому боротьба тут буде дуже серйозною», - наголосив Гайдай.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів з боку російської армії, в області зруйновано багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, лікарні. За словами голови Луганської ОВА, у регіоні залишаються понад 40 тис. мирних жителів, які відмовляються евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-