Унаслідок ворожих обстрілів на Луганщині 10 людей загинули, троє поранені

Унаслідок ворожих обстрілів на Луганщині 10 людей загинули, троє поранені

Укрінформ
Внаслідок ворожих обстрілів Луганської області 10 людей загинули, троє поранені.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляє у Телеграмі.

«У два корпуси лікарні та будівлю «Імпульсу» росіяни влучили в Сєвєродонецьку, авіаудари по Попаснянщині, по області маємо десятьох загиблих та трьох поранених. Серед поранених жителі Гірського, Золотого та Борівського», - ідеться у повідомленні.

Зранку російські війська спрямували вогонь артилерії на Сєвєродонецьку міську багатопрофільну лікарню, де тепер пошкоджено ще два корпуси. Влучили в будівлю Сєвєродонецького науково-виробничого об’єднання «Імпульс», відомого своїми розробками на увесь світ. Також в місті зруйновані магазин будівельних матеріалів та чотири багатоповерхівки. Ще чотири будинки – в Рубіжному, два – в Лисичанську.

Щонайменше два авіаційні удари завдали росіяни по селах Попаснянської громади. Руйнувань зазнали три будинки у Врубівці, чотири – у Комишувасі, по два – у Новозванівці та Троїцькому, три – у Тошківці Гірської громади.

Артилерійським обстрілом завдано шкоди дев’ятьом будинкам у Гірському та шістьом – у Золотому.

«До речі, штурмуючи Гірську громаду, росіяни вимушені були відійти, як і в районі Сиротиного поблизу Сєвєродонецька. Втрати ворога – чисельні», - зазначив Гайдай.

Читайте також: Ворог обстріляв з мінометів підрозділи прикордонників на Сумщині

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники зі складу угруповання Об’єднаних сил у понеділок, 16 травня, збили один ворожий літак Су-25 та три безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10», знищили один літак Су-25, зенітний ракетний комплекс «Тор», 5 танків та іншу техніку ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-