Українська ППО знищила на підльоті до Одеси ворожу крилату ракету

Українська ППО знищила на підльоті до Одеси ворожу крилату ракету

Укрінформ
Підрозділ протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ знищив опівдні 16 травня на підльоті до Одеси крилату ракету типу «Х», випущену російським літаком.

Про це командування Повітряних сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«16 травня, опівдні, воїнами повітряного командування «Південь» виявлена і знищена крилата ракета типу «Х», випущена винищувачем російських окупантів у напрямку міста Одеси», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі ПК «Південь» констатували, що наразі «вороже корабельне угруповання рф у північно-західній частині Чорного моря складається з двох кораблів – носіїв крилатих ракет та шести великих десантних кораблів. При цьому противник продовжує підйомно-рятувальні роботи на місці знищення десантного катеру типу «Серна» біля Зміїного і намагається облаштувати позиції та організувати поставку техніки на острів».

Читайте також: Війська рф намагаються перетворити Зміїний на один із плацдармів

Тож загроза ракетних ударів та імовірність висадки десанту залишається актуальною, наголосили в ПК «Південь» і закликали жителів Одещини «не нехтувати заходами безпеки, дотримуватися встановлених обмежень щодо заборони відвідування замінованого узбережжя та прибережних вод».

Як повідомляв в Укрінформ, першою крилатою ракетою ворог вдарив по Одещині вранці 16 травня. Було уражено об'єкт туристичної інфраструктури, зруйновані будівлі, спалахнула пожежа. Постраждали четверо осіб, у тому числі дитина.

Ворог також продовжує атакувати пошкоджений і непрацюючий міст через Дністровський лиман, але влучає у мирних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-