Війська рф намагаються перетворити Зміїний на один із плацдармів

Війська рф намагаються перетворити Зміїний на один із плацдармів

Укрінформ
Командування чф намагається розгорнути на острові Зміїний комплекси ППО «Панцир» і «Тор-М2», щоб установити контроль на морськими торговими шляхами у північно-західній частині Чорного моря і перекидати звідси десантні групи на територію Придністров'я.

Тому локальні бої за цей клаптик української землі перетворюються у запеклу битву. Про це заявив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук під час телемарафону #UAРАЗОМ, передає Укрінформ. 

«Локальні бої за острів Зміїний переростають у своєрідну битву, бо цей клаптик української землі ворог намагається перетворити на невеличкий плацдарм. Адже недавно ЗСУ пустили на дно моря крейсер «Москву», що призвело до втрати «купола комплексів ППО» над кораблями чф, тому в них виникла потреба чимось це компенсувати. От і тягнуть на Зміїний це залізо (комплекси «Панцир» і «Тор-М2» - ред.), щоб там встановити й контролювати північно-західну частину Чорного моря», - зазначив Братчук.

За його словами, за Зміїний триватиме битва, доки він не набуде попереднього статусу українського острова, як уже заявив начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов.

Речник ОВА констатував, що біля Зміїного підрозділами ЗСУ вже пущені на дно два російські катери типу «Раптор», малий десантний корабель типу «Серна», знищений гелікоптер і підбитий третій катер ворожого флоту. Належна відсіч змусила ворога припинити авіанальоти на Одесу, обстрілювати здалеку крилатими ракетами.

Читайте також: Вороги розгортають на острові Зміїний ракетні комплекси «Панцир» та «Тор-М2» – розвідка

«Ситуація довкола Зміїного непроста, бої триватимуть – це буде ще одна героїчна сторінка нашої історії», - підсумував Братчук.

За повідомленням ГУР Міноборони, наразі росіяни звозять до окупованого Севастополя вбитих і поранених військових з острова Зміїний. «Із сорока зв’язківців збройних сил рф, відряджених на острів, живими повернулися восьмеро. Одночасно евакуйовано десять тіл загиблих - військовослужбовців частини спецзв’язку», - йдеться у повідомленні. 

Як повідомлялося, війська рф взяли острів Зміїний під контроль 24 лютого, після масованого обстрілу й знищення всієї інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-