Переговори про порятунок людей з Маріуполя й «Азовсталі» тривають - Президент

Переговори про порятунок людей з Маріуполя й «Азовсталі» тривають - Президент

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявляє, що переговори про порятунок людей з Маріуполя, в тому числі українських бійців з «Азовсталі», тривають.

Про це Зеленський повідомив у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Продовжуємо дуже складні і делікатні переговори, щоб врятувати наших людей з Маріуполя, з «Азовсталі». Цим питанням займаємось щоденно. І головне, щоб домовленості виконувались», - сказав Президент.

Окрім того, він висловив сподівання, що США ухвалять важливі рішення для Української держави, що стосуватимуться, зокрема, нового суттєвого пакету підтримки і детального опрацювання поновленої історичної програми ленд-лізу.

Глава держави також запевнив, що Україна готується до активізації руху російських загарбницьких військ на півдні. Він переконаний, що невдовзі росіяни зрозуміють, що їхня «спецоперація» провалилася.

Читайте також: путін не дає згоди на порятунок українських бійців з «Азовсталі» - Маляр

Зеленський також висловив упевненість, що Україна деокупує всі українські території, і там, зокрема в Херсоні та Мелітополі, працюватимуть українські закони та розвиватиметься українське життя, як би загарбники не імітували «владу».

Як повідомляв Укрінформ, в укриттях заблокованого металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі перебувають близько 600 тяжкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу. Територію меткомбінату постійно обстрілюють з усіх видів озброєння та намагаються штурмувати.

Читайте також: Денісова закликає ООН та Червоний Хрест евакуювати захисників «Азовсталі» до третьої країни

Україна долучає низку країн, серед яких Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія, до процесу переговорів з росією щодо визволення військових з «Азовсталі».

Віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляла, що спецоперація з евакуації з «Азовсталі» розпочнеться з порятунку тяжкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

Раніше Україна запропонувала рф обміняти тяжкопоранених бійців з «Азовсталі» на полонених росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-