Близько 2,5 тисячі «кадирівців» брали участь у вторгненні рф в Україну – розвідка

Близько 2,5 тисячі «кадирівців» брали участь у вторгненні рф в Україну – розвідка

Укрінформ
У військовому вторгненні росії в Україну брало участь близько 2,5 тисяч так званих "кадирівців" - військових з чеченської республіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Кадирівці" почали заходити на територію України в перші дні широкомасштабного військового вторгнення росії.

У ГУР зазначили, що основним їхнім завданням було залякування та геноцид Українців. Перебуваючи в другому ешелоні наступу, вони займалися обшуками, знущаннями із заручників та мирних жителів, грабунками та розбоєм.

Після того як російські війська почали зазнавати перших масштабних втрат, "кадирівцям" наказали зупиняти відступаючі підрозділи російських військ та показово розстрілювати тих що відмовлялися воювати.

Як підкреслили в ГУР, з ганьбою відкинуті українськими воїнами від Києва та Чернігова, "кадирівські найманці перемістилися на Луганський та Маріупольський напрямки де продовжили грабувати та знімати ролики про свої “подвиги” для TikTok".

"Показово, що попри вдавані навченість, бойовий дух та оснащення кадирівських тіктокерів, навіть поза зоною активних бойових дій, з 2,5 тисячі найманців близько ста загинули, близько трьохсот отримали поранення та більше шістдесяти втекли з України покинувши зброю та амуніцію.”, - додали у ГУР.

Читайте також: На Луганщині кадирівці розкрадають найкраще інфекційне відділення області

Воєнна розвідка оприлюднює список, який складається з 2425 військових чеченської республіки рф, які в березні – травні 2022 року брали участь в російській агресії та нагадує, що за злочини проти мирного населення України всіх воєнних злочинців буде притягнуто до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що за наявною інформацією, у Бучі Київської області основні воєнні злочини відбувалися у тих місцях, де стояли частини "кадирівців" і бурятів.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-