У НАТО вважають, що Україна може перемогти у розв’язаній росією війні

У НАТО вважають, що Україна може перемогти у розв’язаній росією війні

Укрінформ
Мужність народу України, практична та фінансова допомога союзників та партнерів, а також широка підтримка громадськості у Європі та по всьому світу допоможуть Україні отримати перемогу у жорстокій війні, яку проти неї розпочала російська федерація.

Про це сьогодні під час зустрічі з пресою на початку другого дня неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Берліні заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми сконцентруємося на останньому розвитку подій в Україні. Брудна російська агресія втрачає свій темп. Ми знаємо, що за суттєвої підтримки від союзників і партнерів, мільярдів доларів та військової, фінансової, гуманітарної допомоги, завдяки мужності народу України та української армії, і з нашою допомогою, Україна може перемогти у цій війні», - наголосив представник НАТО.

Також він привітав Україну з перемогою на пісенному конкурсі «Євробачення» і зауважив, що ця подія є свідченням широкої підтримки та солідарності європейців та всієї міжнародної спільноти з Україною у її боротьбі проти російського вторгнення.

«Хочу привітати Україну з перемогою на конкурсі «Євробачення». Це не якийсь легковажний жест. Вчора бачили громадську підтримку з усієї Європи та Австралії мужності (українців). Зрозуміло, що сама пісня була чудовою. Тож це послання путіну, який розпочав найбільш жорстоку та цинічну війну з часів Другої світової війни, і, ймовірно, був здивований мужністю народу України та єдністю політичного Заходу. Ми є об’єднаними, ми є сильними та ми продовжуємо допомагати Україні у тому, щоб вона перемогла у цій війні», - підкреслив Джоане.

Читайте також: рф навряд чи зможе наступати протягом наступних 30 днів - британська розвідка

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала пряме вторгнення проти України та продовжила військову агресію, що почалася з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях. Сили оборони України чинять запеклий спротив російським загарбникам та завдають їм великих втрат.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-