росія тримає у Чорному морі п’ять десантних та два кораблі з крилатими ракетами

росія тримає у Чорному морі п’ять десантних та два кораблі з крилатими ракетами

Укрінформ
У Чорному морі перебувають 7 ворожих надводних кораблів: 2 кораблі-носії крилатих ракет і 5 великих десантних кораблів.

Про це повідомляє у Фейсбуці речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров, передає Укрінформ.

«У Чорному морі перебувають 2 кораблі – носії крилатих ракет і 5 великих десантних кораблів. Психологічний тиск та загроза ракетних ударів з моря актуальності не втрачають», - зазначив полковник Назаров.

За його словами, штормова погода винесла на поверхню моря і наблизила до узбережжя Одеси одну з ворожих морських мін, яку буде знешкоджено фахівцями підривної команди. Ситуація під контролем відповідних підрозділів Військово-морських сил ЗСУ.

Разом з тим речник ОК «Південь» звернув увагу на небезпеку купання та іншого способу використання прибережних вод.

«Не варто забувати, що морське «узбережжя сьогодні – не зони відпочинку, а лінія захисту від ворога, а значить - і зона небезпеки», - додав полковник Назаров.

Читайте також: росія заблокувала 300 вантажних суден у Чорному морі – Держдеп

За даними ОК «Південь», на Миколаївщині та Херсонщині ворог продовжує ведення бойових дій, удосконалює інженерне облаштування своїх позицій, застосовуючи залізобетонні конструкції. Однак активних наступальних дій не веде. Водночас внаслідок застосування ракетно-артилерійського озброєння та авіації ЗСУ втрати ворога на півдні України за минулу добу становили 20 військових, 3 склади боєприпасів, броньована й автомобільна техніка та самохідна артилерійська установка.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на ОК «Південь», корабельне угруповання ворожих сил залишило 14 травня на патрулюванні 2 кораблі, решту було відведено до місць базування в тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-