путін знищує Маріуполь і Харків суто з ненависті – Ребекка Гармс

путін знищує Маріуполь і Харків суто з ненависті – Ребекка Гармс

Укрінформ
путін віддав наказ знищувати деякі українські міста суто з ненависті та злопам'ятства.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловила ексдепутат Європейського парламенту Ребекка Гармс.

«Коли я читаю повідомлення ... із Харкова, я думаю: це – ненависть, чиста ненависть до цього міста та його мешканців. Те ж саме з Маріуполем. Я подекуди думаю: це через те, що ці міста протистояли у 2014 році, відбивалися, і тепер вони мають «заплатити по рахунку». Адже він атакує деякі міста більше, ніж інші», - сказала Гармс.

Читайте також: Туреччина запропонувала евакуювати поранених бійців із Маріуполя морем

Вона згодна з тим, що те, що путін робить в Україні, можна назвати геноцидом, адже російський очільник знищує цілі міста та їх жителів. Тож в українців просто немає іншого виходу як боротися за свою свободу та за свої життя.

Для усунення путіна одних лише санкцій, звісно, замало, переконана ексдепутат ЄП. Санкції треба скоріше розглядати як інструмент завершення війни, додала вона.

Читайте також: Загарбники масово завозять хлор у Маріуполь, місто перетворюється на кладовище – радник мера

Сама війна, за оцінками політика, може затягнутися, але вже зараз треба розпочинати відновлювати деяку інфраструктуру. Цим Гармс планує зайнятися, доєднавшись до ініціативи UnitedForUkraine.

«Ми маємо подбати хоча б про покращення умов життя уже зараз. Ми бачимо нагальну потребу розпочати деякі проєкти вже зараз, особливо інфраструктурні, в містах, які були повністю зруйновані росією. Також необхідно допомогти внутрішньо переміщеним особам», - зазначила Гармс.

Нагадаємо: Ребекка Гармс під час роботи в Європарламенті у 2004-2019 роках неодноразово бувала в Україні, в тому числі під час Майдану. Нагороджена українськими державними нагородами.

Читайте також: Погрожують розлучити з дітьми: депортованих з Маріуполя змушують брехати про бійців «Азова»

24 лютого росія почала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ чинять героїчний спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-