Загарбники масово завозять хлор у Маріуполь, місто перетворюється на кладовище – радник мера

Загарбники масово завозять хлор у Маріуполь, місто перетворюється на кладовище – радник мера

Укрінформ
У заблокованому Маріуполі склалася критична ситуація з похованням загиблих. Людям дозволили самостійно проводити ексгумацію і перепоховання з дворів, і вони масово звозять тіла до Ритуального дому.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Критична ситуація з похованням загиблих та нові знущання окупантів набирають обертів. Окрім природних причин розпаду тіл загиблих критичності ситуації додав анонс виплати компенсацій від росії за втрату близьких", - зазначив радник міського голови.

За його інформацією, маріупольців примушують отримати довідку від "влади", а для цього необхідно пред’явити тіло загиблого на судмедекспертизу (впізнання), і вже після неї дозволено ховати людей. У Маріуполі експертизу проводять у Ритуальному домі. Людям дозволили самостійно проводити ексгумацію і перепоховання з дворів, і вони масово звозять тіла, які буквально складують на вулиці.

За свідченнями місцевих, сморід чути задовго до наближення до установи.

Опізнаним тілам присвоюють номери (їх можна побачити на табличках у братських могилах). Невпізнані фотографують і теж присвоюють номери.

Читайте також: У Маріуполі з'явився доступ до українського телебачення

Незважаючи на щоденний графік роботи, кількість тіл зростає щодня, зазначив Андрющенко.

"Ті маріупольці, які бажають пришвидшити процес, везуть тіла загиблих у Мангуш на подібну процедуру. За хабар від 10 до 25 тис. грн колаборанти в Мангуші швидко дають довідку і потім відбувається поховання в братській могилі. Звідси і її стрімке зростання", - пояснює він.

За його словами, надходить інформація про «розконсервацію» історичного кладовища «Некрополь» у Центральному районі Маріуполя.

Окрім того, додав Андрющенко, є інформація про масове постачання хлору в Маріуполь для використання у братських могилах, можливо для санітарних потреб або ж для швидкого знищення наслідків воєнних злочинів.

Читайте також: Закриті росіянами гумкоридори змушують людей вертатись до Маріуполя

"Окупанти буквально продовжують перетворювати місто на кладовище", - наголосив радник міського голови.

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто не має нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тисяч мирних жителів.

Нині у заблокованому Маріуполі залишаються близько 170 тисяч мирних містян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-