Погрожують розлучити з дітьми: депортованих з Маріуполя змушують брехати про бійців «Азова»

Погрожують розлучити з дітьми: депортованих з Маріуполя змушують брехати про бійців «Азова»

Укрінформ
Загарбники примушують депортованих з Маріуполя людей записувати брехливі відеозвернення про бійців полку «Азов», погрожуючи розлучити з дітьми.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Увага. Росіяни готують масштабну дезінформаційну атаку для міжнародної спільноти з використанням батьків дітей, яких було депортовано до росії та Донецька. Через погрози розлучення з дітьми назавжди батьків примушують записувати відеозвернення, де будуть «свідчити», що розлучення батьків та дітей провели самі бійці «Азову» та військові націоналісти України. І саме українські військові стали на заваді з’єднання сімей, зокрема батьків з дітьми, які знаходились у лікарнях», - заявив Андрющенко.

Читайте також: Закриті росіянами гумкоридори змушують людей вертатись до Маріуполя

За його словами, після таких роликів росіяни планують «другу серію», де вони «знайшли та повернули» дітей батькам для посилення інформаційно-психологічного ефекту.

«Звертаємо увагу, що все подібне є прямим зловживанням та ще одним воєнним злочином росії. Батьки дітей знаходяться досі в окупованому Маріупольському районі, тому не мають можливості протидіяти окупанту в психологічному тиску. Не вірте подібним зверненням. Всі вони зроблені шантажем під примусом та є ще однією цинічною вигадкою російського ІПСО», - наголосив радник мера.

Він подякував патріотам, які попри ризик продовжують боротися з окупантами в самому серці Приазов’я.

«Відплата окупанту вже близько. Слава Україні!», - написав Андрющенко.

Читайте також: Загарбники масово завозять хлор у Маріуполь, місто перетворюється на кладовищерадник мера

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто без нормального енергопостачання, водопостачання та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-