Ворог штурмує лінію зіткнення на Донеччині за підтримки авіації та артилерії

Ворог штурмує лінію зіткнення на Донеччині за підтримки авіації та артилерії

Дані Генштабу
Укрінформ
Ворог перегруповує війська на трьох напрямках і продовжує наступ на сході, лінію зіткнення на Донеччині війська рф штурмують за підтримки авіації та артилерії.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Противник продовжує ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Агресор здійснює вогневий вплив вздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ. Найбільша активність окупантів зберігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Залишилась загроза завдання ворогом ракетно-бомбових ударів по військових та цивільних об’єктах на території України», - йдеться у зведенні.

За даними Генштабу, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка змін не зазнала, противник активних дій не проводив.

Водночас на території Гомельської області республіки білорусь зафіксовано роботи з розмінування місцевості у районах колишнього базування підрозділів російської федерації.

Згідно з інформацією Генштабу, на Харківському напрямку загарбники основні зусилля зосередили на утриманні зайнятих позицій, контролі маршрутів постачання по автошляхах на північ та схід від Харкова, а також недопущенні просування українських військ у напрямку державного кордону.

Читайте також: У Придністров'ї збройні формування перевели на повсякденний режим – Генштаб ЗСУ

На Словʼянському напрямку триває перегрупування російських підрозділів, створення запасів матеріально-технічних засобів.

У Генштабі зазначають, що на Донецькому напрямку ворог зосереджує основні зусилля на підготовці до наступальних дій у напрямках Сєвєродонецька, Соледара та Бахмута, здійснює поповнення запасів і перегрупування підрозділів. Там переміщено до двох батальйонних тактичних груп. Ворог проводить штурмові дії уздовж лінії зіткнення за підтримки авіації та артилерії, має частковий успіх у районі Авдіївки.

Читайте також: Штурм «Азовсталі»: ворог скидає авіабомби, залучає важку артилерію, танки і піхоту

На Лиманському та Сєвєродонецькому напрямках противник проводить перегрупування військ. Відзначено посилення угруповання силами до батальйонної тактичної групи в районі залізничної станції “Новий Айдар”.

У Маріуполі ворог продовжує блокування українських підрозділів у районі заводу “Азовсталь”, завдає масованих артилерійських та авіаційних ударів, проводить штурмові дії, додали у Генштабі.

На Запорізькому напрямку противник зосередив основні зусилля на артилерійських обстрілах позицій ЗСУ.

У зведенні зазначається, що на Південнобузькому напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Загарбник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки, поповненні боєприпасів та пально-мастильних матеріалів, інженерному облаштуванні позицій, здійснює артилерійські обстріли позицій українських військ.

Читайте також: Найголовніші і найзапекліші бої наразі точаться на Луганщині – Денисенко

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну; російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-