Представники Кабміну зустрілися з родичами захисників «Азовсталі»

Представники Кабміну зустрілися з родичами захисників «Азовсталі»

Укрінформ
Представники Кабінету Міністрів провели зустріч з родичами захисників меткомбінату «Азовсталь», на якій повідомили, що робиться для порятунку військових.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук написала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні в Будинку офіцерів зустрілися з родичами захисників Азовсталі. Відбулася змістовна та щира розмова. Сподіваюся, нам вдалося донести до родичів, що саме робить влада для порятунку наших військових на Азовсталі», - зазначила Верещук.

За її словами, участь у зустрічі узяли міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, заступниця міністра оборони Ганні Маляр, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, а також представники Генштабу, Нацгвардії та Державної прикордонної служби.

Читайте також: Родичі захисників Маріуполя просять лідера Китаю допомогти у порятунку бійців із «Азовсталі»

«І, звичайно, велика подяка родичам захисників Азовсталі за стійкість та віру», - додала віцепрем'єр-міністр.

Як повідомлялося, Україна долучає низку країн, серед яких Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія, до процесу переговорів з росією щодо визволення військових з комбінату «Азовсталь» у Маріуполі.

В укриттях заблокованого заводу перебувають близько 600 тяжкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу. Територію меткомбінату постійно обстрілюють з усіх видів озброєння та намагаються штурмувати.

Читайте також: Для порятунку бійців з «Азовсталі» закликають залучити ООН, Червоний Хрест та провідних лідерів

Верещук заявляла, що спецоперація з евакуації з Азовсталі розпочнеться з порятунку тяжкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

Раніше Україна запропонувала росії обміняти тяжкопоранених бійців з Азовсталі на полонених росіян.

Фото: Ірина Верещук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-