росія не втрачала за десятки років стільки авіації, як у нинішній війні - Зеленський

росія не втрачала за десятки років стільки авіації, як у нинішній війні - Зеленський

Відео
Укрінформ
росія не втрачала ще стільки авіації в жодній війні за десятки років, як у війні з Україною.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Сьогодні можемо відзвітувати про 200-й збитий російський військовий літак. Стільки авіації росія не втрачала у жодній війні за десятки років", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що росія вже втратила майже 27 тисяч солдатів, багато з них – молоді строковики. Також вона втратила понад три тисячі танків, броньованих бойових машин, велику кількість звичайних військових машин, вертольотів, безпілотників та всі свої перспективи як держави.

Читайте також: Пентагон: Артилерія України зриває спроби росіян розвинути наступ

"І заради чого це все? Щоб у тимчасово окупованому Генічеську ще трохи постояв памʼятник Леніну? Жодного іншого результату в росії немає і не буде", - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники з 24 лютого по 13 травня ліквідували близько 26 тисяч 900 (+250) російських загарбників. Також знищено танків 1205 (+10) одиниць, бойових броньованих машин ‒ 2900 (+27), артилерійських систем – 542 (+8), РСЗВ - 193 (+2), засобів ППО - 88 (+1), літаків – 200 (+1), гелікоптерів – 162 (+1), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 405 (+7), крилатих ракет - 95 (+1), кораблів / катерів - 13 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 2042 (+23), спеціальної техніки - 41 (+0).

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-