Зеленський не виключає атаки з Придністров’я, але не бачить у цьому великої загрози

Зеленський не виключає атаки з Придністров’я, але не бачить у цьому великої загрози

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський не виключає атаки з території самопроголошеної держави Придністров’я, але не бачить у цьому великої загрози.

Про це він заявив в інтерв’ю для проєкту Porta a Porta італійського телеканалу Rai 1, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Із Придністров’я може бути атака. Ми розуміємо, що там 100% людей контролює російська федерація. Військові там, як місцеві, так і росіяни, а місцеві мають паспорти і незаконні придністровські, і російські, молдовські. Чесно кажучи, там немає ніякої цивілізації. Хаос», - зазначив глава Української держави.

За відомою йому інформацією, військове угруповання з Придністров’я може бути до 15 тисяч осіб. Проте Зеленський додав, що воно не готове до атаки. Він аргументував це тим, що Придністров’я не має кордонів із росією, тому може отримати підкріплення лише повітряним шляхом, що ускладнює процес.

«Якщо ця частина угруповання піде, ми їх не дуже боїмося, бо там із 15 тисяч уміють воювати до трьох тисяч людей, наскільки ми знаємо. Я думаю, що це може бути виклик, але ми не бачимо там дуже великої загрози», - наголосив Президент.

Читайте також: Ворог перекидає додаткову артилерію у Брянську область для обстрілів Чернігівщини

Як повідомлялося, начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що Придністров'я не становить великої загрози для України, однак це фактор дестабілізації в усьому регіоні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-