Зеленський про руйнування загарбниками лікарень: Це варварство

Зеленський про руйнування загарбниками лікарень: Це варварство

Укрінформ
Намагання російських військових зруйнувати медичну та соціальну інфраструктуру в Україні свідчать про самознищення росії як держави, яку світ міг би спримати як культурну націю.

Про це у вечірньому відеозверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"За час бойових дій із 24 лютого російські війська зруйнували 570 закладів охорони здоров'я. Повністю знищили 101 лікарню. Що це таке? Це дурість. Це варварство. Це самознищення росії як держави, на яку хоча б хтось у світі міг дивитись як на культурну націю", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що намагання загарбників зруйнувати медичну та соціальну інфраструктуру в нашій державі не зупинять Україну, вона продовжить вкладатися в розвиток лікарень, так само як і до повномасштабної війни з росією.

Читайте також: Кулеба запропонував Німеччині взяти «шефство» над відбудовою одного з регіонів України

"Ми вкладалися в розвиток медицини та всієї соціальної інфраструктури до війни, і ми обов'язково продовжимо робити це після війни. Хай окупанти не сподіваються, що вони нас зупинять", - заявив Президент.

Крім того, за його словами, армія рф завдає ударів і по школах, як це зробили російські війська на Чернігівщині.

"Звичайно, російська держава в такому стані, що будь-яка освіта їй тільки заважає. Але чого можна досягти знищенням українських шкіл? Усі російські командири, які віддають такі накази, просто хворі. І невиліковно. Але всі лікарні, які окупанти зруйнували, всі школи, всі університети, які вони розбомбили, всі будинки, мости, підприємства – ми все відновимо", - наголосив Зеленський.

Читайте також: У час відбудови України Штати будуть поруч - Держдеп

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-