Зеленська розповіла історії медсестер, які рятували життя українців на війні

Зеленська розповіла історії медсестер, які рятували життя українців на війні

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська привітала медичних сестер з професійним святом та подякувала їм за порятунок життя українців у часи війни.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента повідомила в Телеграмі.

“Сьогодні у світі відзначають День медичної сестри. Та від 24-го лютого в Україні ця професія набула особливого значення. Адже війна перетворила наших медсестер на відважних бійців медичного фронту, які щодня у найгарячіших точках, ризикуючи власним життям, рятують українців”, - наголосила Зеленська.

Читайте також: Медики з Чехії допомагатимуть на Прикарпатті людям, які постраждали у війні з росією

Дружина президента написала декілька історій про медсестер, які в умовах війни виконували свій професійний обов'язок та рятували життя українцям.

Так, акушерка Віра Целик з першого дня війни приймала пологи у бомбосховищі Чернігівського пологового. Акушерка 46 днів під постійними бомбардуваннями жила разом з породіллями та малюками, дбаючи про них, як про рідних.

Медсестра Алла Чернець організувала роботу Тростянецької міської лікарні від перших обстрілів і допоки будівлю не зруйнували повністю. Під прицільним вогнем танків вона рятувала людей, організовуючи евакуацію поранених і хворих.

Читайте також: Американський польовий госпіталь біля Львова готовий приймати пацієнтів

Медсестра Оксана Баландіна повертаючись з нічного чергування в Лисичанській лікарні потрапила з чоловіком під авіабомбардування. Вона прикрила собою чоловіка і втратила дві ноги, врятувавши його.

Медсестра Світлана Клименко втратила сина під Маріуполем, чоловік-медик зник на війні безвісти. Попри біль вона продовжила працювати в Іванківській лікарні під час окупації.

Читайте також: У Львові вийшла заміж медсестра з Лисичанська, яка втратила ноги через підрив на міні

“Й це лиш деякі історій: тисячі медсестер лишилися на посту в українських лікарнях. Перев’язувати, асистувати, піклуватися, лікувати, втішати, евакуювати, шукати ліки. Бути пацієнтам не лише сестрою, а й мамою чи дочкою. Низький вам за це уклін”, - заявила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що від початку війни в Україні загинуло 10 медичних працівників та більше 40 поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-