Американський польовий госпіталь біля Львова готовий приймати пацієнтів

Американський польовий госпіталь біля Львова готовий приймати пацієнтів

Фото
Укрінформ
Польовий медичний госпіталь, який нещодавно розгорнули поблизу Львова американські волонтери, готовий приймати пацієнтів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Уже завершено всі юридичні процедури, є наказ МОЗ, який дозволяє залучати іноземних фахівців, які мають документи про підтвердження їхньої освіти і кваліфікації, до надання медичної допомоги під час воєнного стану. Відповідно перелік медичних працівників, які працюють у цьому госпіталі, скерували МОЗ і міністерство його погодило. Тож госпіталь вже готовий приймати пацієнтів», - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Польовий госпіталь біля Львова / Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

Відповідно до наказу начальника Львівської обласної військової адміністрації, польовий медичний госпіталь є структурним підрозділом Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи.

Звернутися за медичною допомогою може будь-хто, хто її потребує. Першочергово госпіталь розгорнули у зв’язку із збільшенням на Львівщині кількості вимушено переміщених осіб, які знайшли тут захист і тимчасове житло після евакуації із зони бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня біля Львова на паркінгу торгового центру «King Cross Leopolis» відкрили польовий медичний госпіталь, який розрахований на 60 місць. Персонал госпіталю налічує майже 100 людей - близько 50 медичних працівників (лікарів, медсестер, фармацевтів тощо) та приблизно стільки ж технічних працівників. Медики, які прибули для роботи, працюють у медзакладах США, частина з них мають досвід роботи в Іраку.

Зокрема, американські лікарі надаватимуть невідкладну та хірургічну допомогу, стаціонарні та амбулаторні послуги, а також послуги для жінок та дітей, включно з акушерством. Медичне обладнання та все необхідне для його облаштування американці привезли з собою.

Організувала розгортання госпіталю міжнародна гуманітарна спільнота «Сумка Самарянина» за підтримки Львівської ОВА.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-