В Україні перевіряють посвідки на проживання росіян – деякі можуть зацікавити спецслужби

В Україні перевіряють посвідки на проживання росіян – деякі можуть зацікавити спецслужби

Укрінформ
Державна міграційна служба спільно з правоохоронними органами України проводить аудит підстав для видачі посвідок на тимчасове чи постійне проживання громадян рф.

Про це голова міграційної служби Наталія Науменко повідомила на брифінгу «Робота Державної міграційної служби в умовах війни» у медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Разом із правоохоронними органами ми проводимо абсолютно повний аудит для підстав видачі посвідок на тимчасове чи постійне проживання громадян рф і дозволів на міграцію та громадянство, щоб виокремити тих, які можуть здійснювати проти України певну діяльність», - сказала Науменко, зазначивши, що «є особи, які можуть становити інтерес українських спецслужб».

Читайте також: Сейм Латвії підтримав заборону на видачу посвідки на проживання громадянам рф та білорусі

За її словами, громада вихідців із країн СНД є найчисельнішою в Україні, і зі зрозумілих причин українські правоохоронні органи хочуть знати про них більше.

«Одна з найбільших громад, які мали посвідки на тимчасове й постійне проживання на території України, – це громадяни білорусі та рф або громадяни СНД, це понад 150 тисяч. Ми працюємо, щоб наші правоохоронні органи мали розуміння по кожному цьому кейсу», - наголосила Науменко.

Читайте також: росіянам не дали провести пропутінський автопробіг у Берліні

За словами очільниці міграційної служби, нині експерти відомства розробляють проєкт постанови Кабінету Міністрів України з врегульовування цих питань саме для громадян рф, оскільки «є розуміння, що в даному напрямку роботу треба посилювати».

Водночас вона запевнила, що громадяни рф з посвідками на тимчасове чи постійне проживання і надалі мають законні підстави для перебування на території України і безперешкодно в’їжджати та виїжджати через контрольовані пункти пропуску.

Читайте також: «Старий маразматик»: росіяни діляться враженнями від промови путіна на параді

Що ж стосується тих росіян і білорусів, які захищають територіальну цілісність України, то вони користуються спрощеною процедурою набуття українського громадянства та численними опціями щодо їхньої легалізації в Україні, нагадала Науменко, наголосивши, що міграційна служба всіляко сприяє цьому.

Як повідомляв Укрінформ, з 15 березня Державна міграційна служба України відновила свою роботу з дотриманням безпеки в умовах воєнного стану.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України. В Україні запровадили воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-