рф із початку травня випустила по Україні понад 70 крилатих та балістичних ракет – Генштаб

рф із початку травня випустила по Україні понад 70 крилатих та балістичних ракет – Генштаб

Укрінформ
росія з початку травня здійснила зі своєї території 49 ракетних ударів по Україні, випустивши 74 крилатих та балістичних ракет.

Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов на пресконференції у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Упродовж травня збройними силами російської федерації було здійснено 49 ракетних ударів з території росії. Випущено 74 крилатих та балістичних ракет. Зокрема, "Іскандерів" - 4 одиниці, «Точка У» - 8 одиниць, крилатих ракет морського базування та повітряного базування – 2 одиниці. Здійснено 459 авіаційних нальотів», - сказав Громов.

За його словами, основними цілями росіян були об'єкти транспортної інфраструктури південного та східного регіонів держави, але неодноразово обстрілювали й інші об'єкти критичної інфраструктури соціального значення.

Читайте також: росія не планує зупинятися на Луганщині та Донеччині, вона хоче піти далі - генерал Громов

«Від початку повномасштабних бойових дій збройними силами росії було здійснено 487 ракетних ударів, під час яких з території росії та республіки білорусь випущено 788 крилатих та балістичних ракет. Це оперативно-тактичні ракети «Іскандер» - 213 одиниць, оперативно-тактичні ракети "Точка У" - 61 одиниця, крилаті ракети морського та повітряного базування 235 одиниць. Здійснено противником 4 917 бойових вильотів», - розповів бригадний генерал.

Читайте також: Україна зупинила наступ ворога, який на деяких напрямках переважав у силі вдесятеро - генерал Громов

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-