Маляр: Нова мета вільного світу - не зупинити, а перемогти кремль

Маляр: Нова мета вільного світу - не зупинити, а перемогти кремль

Укрінформ
Новою метою вільного світу є не зупинити, а перемогти кремль.

Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«26 квітня на базі Рамштайн відбулась історична зустріч, під час якої очільники оборонних відомств понад 40 країн визначили нову ціль вільного світу: не зупинити, а перемогти кремль. Крім цього, у США підписано закон про ленд-ліз, готується законопроєкт щодо обсягів допомоги. Ми отримуємо підтримку від країн Європейського Союзу, Канади та інших держав на двосторонньому рівні. Тобто у нову фазу війни ми входимо на тлі змін глобального ставлення до відсічі росії», - сказала Маляр

Читайте також: Кулеба: Заяви, що постачання Україні зброї означає участь у війні, є путінським наративом

Водночас Маляр дає обережні оцінки щодо розвитку ситуації.

«Попри шалений тиск росії, на ракетні обстріли їхніх збройних сил, рф зараз заганяє себе у ситуацію, коли не зможе перемогти у війні ресурсів. Разом з тим слід розуміти, що поки західна збройна допомога надійде у тій кількості, щоб врівноважити наші потенціали і забезпечити нашу перевагу, пройде певний час. Тому нас очікують декілька надзвичайно складних тижнів, можливо місяців», - підсумувала заступниця міністра оборони.

Читайте також: У найближчих планах кремля – «повернутися в переговорний процес» з позиції «сили»

Як повідомлялося, Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R. 7691, який передбачає додаткове виділення близько $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України.

Президент США Джо Байден 28 квітня надіслав до Конгресу пропозицію затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачав виділення $33 мільярдів на підтримку України. У процесі роботи над документом законодавці запропонували додатково до нього ще кілька мільярдів на продовольчу допомогу та військове обладнання для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-