Центр протидії дезінформації викрив чергові фейки пропаганди кремля

Центр протидії дезінформації викрив чергові фейки пропаганди кремля

Укрінформ
Центр протидії дезінформацїї при Раді національної безпеки і оборони України оприлюднив підбірку фейків і маніпуляцій, які кремлівська пропаганда спродукувала протягом 10 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє в Телеграмі.

За даними Центру, міністерство оборони російської федерації заявило, що "збройні сили рф винятково гуманно ставляться до мирного населення і не завдають ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, на відміну від збройних формувань України, що використовують лікарні, житлові будинки, церкви, дитячі садочки та школи для укриття бойових підрозділів і розміщення зброї".

ЦПД застерігає: подібні заяви російського відомства є фейком.

Зі свого боку, російські медіа поширюють дезінформативну тезу про те, що "після зачистки Попасної" збройні формування тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей "вийшли на адміністративний кордон Луганської області".

Читайте також: ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила впродовж доби

У Центрі протидії дезінформації підкреслили, що ця теза вкидується в інфопростір як перемога та "виконання цілей спецоперації", попри те, що бої із загарбниками в регіоні тривають .

Крім того, російські засоби масової інформації заявили, що "британці залишаться без опалення через санкції проти рф, а вже зараз 10 мільйонів британців можуть опинитися перед вибором: замерзнути чи збідніти".

За версією росЗМІ, "через зростання цін на пальне їм вже важко оплачувати рахунки".

Центр протидії дезінформації наголошує: подібні тези російських медіа є маніпуляцією.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запустили фактчек-бот для відстеження фейків. Завдяки йому можна розрізнити фейкові новини в соцмережах, у політиці, визначити неправдиві дані російських ЗМІ, спрямовані на боротьбу з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-