Пентагон: росія від початку війни випустила по Україні до 12 гіперзвукових ракет

Пентагон: росія від початку війни випустила по Україні до 12 гіперзвукових ракет

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення російські війська запустили по території України від 10 до 12 гіперзвукових ракет.

Про це заявив у вівторок під час телефонного брифінгу високопоставлений представник оборонного відомства США, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Очевидно, ми бачили, як вони (росіяни – ред.) використовували гіперзвукові ракети та руйнували будинки», - сказав чиновник.

Він уточнив, що «кількість одиниць гіперзвукової зброї (тобто ракет – ред.), яку використала росія, становить приблизно від 10 до 12».

Читайте також: війська рф уже випустили по Україні більш як 2000 ракет – Президент

Представник Пентагону не вказав конкретних дат обстрілів, а також місць, звідки велися запуски. Однак зазначається, що вперше оборонне відомство США заявило про це минулого місяця, коли ракета «повітря - земля», орієнтовно класу «Кинжал», поцілила в будівлю на заході України.

Як повідомлялося, ракета «Кинжал», яку рф почала використовувати у 2017 році, має заявлену максимальну швидкість 12 Махів, або близько 14,4 тис. кілометрів за годину. Вона є однією з версій російської балістичної ракети малої дальності «Іскандер» з можливістю запуску з літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-