війська рф уже випустили по Україні більш як 2000 ракет – Президент

війська рф уже випустили по Україні більш як 2000 ракет – Президент

Укрінформ
За час агресії російські війська випустили по Україні 2154 ракети, зокрема 25 по Одесі в період 8-9 травня.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у своєму зверненні до парламенту Мальти, передає Укрінформ.

«Тільки вдумайтеся в цю страшну цифру: 2 тисячі 154 російські ракети вдарили по наших містах і громадах за час у трохи більше як два місяці. Зафіксовано 2 тисячі 770 появ ворожих літаків у нашому небі. Російські бомбардування України не припиняються жодного дня й жодної ночі. Загалом за два дні, 8 і 9 травня, коли європейці вшановували пам'ять жертв Другої світової війни та святкували День Європи, лише по Одесі й Одеській області російська армія запустила 25 ракет. Усі 25 – по цивільних обʼєктах», - наголосив він.

Зеленський також зауважив, що внаслідок обстрілу Одеси президент Європейської ради Шарль Мішель, який був з візитом у місті й зустрічався з Премʼєр-міністром України Денисом Шмигалем, був змушений спуститись у бомбосховище.

Читайте також: росіяни вчетверте обстріляли міст через Дністровський лиман

Президент також наголосив на тому, що росія свідомо скидає бомби на цивільні об'єкти, розуміючи, що там немає військових.

24 лютого росія почала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-